Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011


Ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων

Συμπολίτη, συμπολίτισσα


Η ανακοίνωση που κρατάς στα χέρια σου δεν γράφτηκε μέσα στα γραφεία του Αλαφούζου και του Μπόμπολα, δεν πληρώθηκε από τον Πρετεντέρη ή τον Βενιζέλο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός κομματικού μηχανισμού. Η ανακοίνωση που κρατάς στα χέρια σου γράφτηκε από τους φοιτητές που αγωνίζονται, την νεολαία που δεν σκύβει το κεφάλι, από 200 κατειλημμένες σχολές, και τις γενικές τους συνελεύσεις. Βρίσκουμε την ευκαιρία  μέσα από τις Κυριακάτικες εφημερίδες να σας ενημερώσουμε. Τα ΜΜΕ το μόνο που κάνουν απέναντι στο φοιτητικό κίνημα είναι να το κατασυκοφαντούν και να το φιμώνουν. Το ίδιο κάνουν και με κάθε αγώνα που έχει δοθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Από εδώ και πέρα θα το κάνουν πιο σκληρά και πιο φασιστικά! Μας φοβούνται!
          
Είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο. Ανεργία και ανασφάλεια, 500 ευρώ μισθός, μετανάστευση και σύνταξη ποτέ! Αυτό είναι το μέλλον που έχουν φτιάξει για την νέα γενιά. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και ο νέος νόμος για την εκπαίδευση που ψήφισε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Εμείς δεν έχουμε συμφέροντα και δεν συνδιαλεγόμαστε με κανέναν μεγαλοκαθηγητή ή πρύτανη. Προσπαθούν κάτω από τόνους λάσπης να κρύψουν την αλήθεια για την ουσία του νόμου που καταστρέφει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Ο νέος νόμος υποτάσσει τα  πανεπιστήμια στις ανάγκες της αγοράς, μετατρέπει τα «πτυχία» σε διαβατήρια για μισθούς πείνας ή ακόμα χειρότερα την ανεργία. Επιβάλλουν δίδακτρα και καταργούν την δωρεάν σίτιση και στέγαση. Αυτοί στο όνομα της κρίσης γκρεμίζουν το πανεπιστήμιο εμείς θα χτίσουμε μέτωπο υπεράσπισης του Δημόσιου Δωρεάν Δημοκρατικού Πανεπιστημίου για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα και μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Αδέρφια μας, γονείς μας, γείτονες μας, συνάδελφοί μας

Εσείς μας ξέρετε. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας αυτής όπως ο κάθε ένας από εσάς. Αγωνιζόμαστε για να μπορεί η νεολαία είτε έχει σπουδάσει, είτε όχι, να ζει με αξιοπρέπεια από μια δουλειά. Αγωνιζόμαστε για να έχουν όλοι πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, στην παιδεία, στην υγεία, στην ασφάλιση, γιατί είναι δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού και όχι εμπορεύματα. Αγωνιζόμαστε για να μην αμείβονται οι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, να μην απολύονται, για να μας επιστρέψουν όλα όσα μας κλέβουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματίες, οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια. Το φοιτητικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει από κοινού με όλο τον αγωνιζόμενο λαό για την ανατροπή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής. Πρέπει ο δικός μας αγώνας να γίνει και δικός σας όπως και ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς είναι και δικός μας. Πρέπει να βρεθούμε τώρα στους δρόμους του αγώνα, στις πορείες, στις πλατείες. Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα μπορεί να στέκεται για πολύ καιρό πάνω στην εξουσία ενώ κανένας δεν την αντέχει άλλο. Δε χρωστάμε στην κυβέρνηση και την τρόικα. Δεν πουλάμε την παιδεία και τα δημόσια αγαθά. Δεν πληρώνουμε τις σπουδές μας και τα χαράτσια τους.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!


Πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων 

και Καταλήψεων