Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ!!

Τις τελευταίες μέρες, ο ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας μιας απέλπιδας προσπάθειας της ευρωπαικής και ελληνικής αστικής τάξης ,να διασώσει την ακεραιότητα της Ευρωπαικής Ένωσης και του Ευρώ προς όφελος τους . Σύσσωμα τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ , προβάλλουν τον υποτιθέμενοεκβιασμόπου ασκεί η Ευρώπη στην ελληνική κυβέρνηση , δηλαδή την απαίτηση των τοκογλύφων-δανειστών για οριστικές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών ώστε να υπάρξει πλήρης εφαρμογή του μνημονίου. Προφανώς ο εκβιασμός αυτός δεν αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά τον ελληνικό λαό, ο οποίος για άλλη μια φορά τίθεται αντιμέτωπος με το δίλημμα εξόδου ή όχι από το ευρώ και την ΕΕ.

Το κλίμα τρομοκρατίας γύρω από την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, δημιουργήθηκε από την πρώην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΛΑΟΣ και κορυφώθηκε από την πραξικοπηματικά διορισμένη κυβέρνηση αστικής σωτηρίας υπό την πρωθυπουργία του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Ενός γνήσιου τεχνοκράτη και καλού γνώστη των αγορών , ο οποίος ουσιαστικά ισορροπεί τις αντιθέσεις μεταξύ της αστικής τάξης, έτσι ώστε εκείνη να βγει πιο οργανωμένη και ενωμένη ενάντια στην εργατική τάξη εξαπολύοντας ακόμα πιο σφοδρές επιθέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπαδήμος πρωτοστάτησε στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001 ως βασικός σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη . Για πολλούς θεωρείται ο διοργανωτής της υποτίμησης της δραχμής, καθοδηγητής των μετοχοδάνειων και υπεύθυνος για τη δημιουργική λογιστική για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτό είναι λοιπόν το προφίλ του εκλεκτού, από το την αστική τάξη και το κεφάλαιο και όχι από το λαό, για την θέση του πρωθυπουργού.

Βέβαια, φαίνεται να υπάρχει πλήρης συγκάληψη και εξυπηρέτηση των επιταγών της ΕΕ, για σκληρή αντεργατική και αντιλαϊκη πολιτική, από την μεριά των ΜΜΕ, τα οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό στον σκοταδισμό και την πλάνη προβάλλοντας την βαθιά λανθασμένη αντίληψη πως το τεχνοκρατικό σχέδιο του Παπαδήμου δεν σχετίζεται με την πολιτική. Αυτό αποτελεί μέγα λάθος καθώς το πολιτικό του σχέδιο απλώς επικαλύπτεται από μία δόση επιστημονικότητας (δηλαδή ότι οι αποφάσεις του δεν στηρίζονται σε πολιτικά κριτήρια αλλά αποτελούν επιστημονικά ορθές επιλογές που απορρέουν από την εμπειρία του στον διεθνή καπιταλισμό), με αποτέλεσμα τα αντεργατικά μέτρα που θα παρθούν να φαίνονται αναπόφευκτα.

Η νέα κυβέρνηση λοιπόν, αναβαθμισμένη από την συναίνεση που επιτεύχθηκε από το αστικό μπλόκ και με την άμεση συμμετοχή των τεχνοκρατών, μοιάζει να προχωράει ακάθεκτη κλιμακώνοντας την επίθεσή της ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων , πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Απέναντι σ'αυτή την οργανωμένη λαίλαπα που εξαπολύει η αστική τάξη και το κεφάλαιο ο λαός δεν μπορεί να κρατήσει παθητική στάση. Οφείλει να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει με όλα τα όπλα που διαθέτει τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά του που κατακτήθηκαν με αίμα από τους λαϊκούς αγωνιστές. Αυτό πρακτικά σημαίνει την άμεση κλιμάκωση των αγώνων, χωρίς καμιά ανακωχή - καμιά αναστολή των κινητοποιήσεων για την ανατροπή των χαρατσιών, των εφεδρειών-απολύσεων, των περικοπών που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσει η νέα, με κρίσιμο κόμβο την απεργία της 1ης Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό του αίματος. Ήδη οι εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ έχουν ξεκινήσει τις καταλήψεις στις διοικητικές υπηρεσίες για να μην εφαρμοστούν οι εφεδρείες και ο νόμος-έκτρωμα Διαμαντοπούλου που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι μπροστά στον αγώνα ενάντια στα χαράτσια και τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούν κατάληψη στο κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Το δρόμο δείχνει η ηρωική απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργείας που συνεχίζει για τέταρη βδομάδα.

Και φυσικά το φοιτητικό κίνημα δεν πρέπει να είναι απλώς θεατής των εξελίξεων αλλά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις να πιάσουμε ξανά το νήμα των μεγάλων λαϊκών αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα μπορούμε να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε και τη νέα επίθεση, όπως οι αγώνες μας έφεραν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι ο τραπεζίτης Παπαδήμος θα μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση του συστήματός τους! Η κυβέρνηση αστικής σωτηρίας που μας επιβάλλανε ήρθε να σώσει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο περνώντας πάνω από το δικό μας πτώμα!

Δεν υπάρχουν αυταπάτες ότι η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ θα αποτελέσει καταστροφή! Τώρα που ο καπιταλισμός έχει δείξει το πιο πραγματικό, σκληρό του πρόσωπο μόνη αναγκαία λύση είναι ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μακριά από λογικές εκλογών και καλύτερης διαχείρησης αυτού του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που μας έχει χρεοκοπήσει! Είναι αναγκαίο και πιο επίκαιρο από ποτέ οι εργαζόμενοι και η νεολαία να θέσουν το πρόταγμα της αντικαπιταλιστικής εξόδου από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα από εργατικό έλεγχο.

Με πολιτικά και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, με μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα, μπορούμε να διεκδικήσουμε μια άλλη κοινωνία, μια άλλη ζωή μακριά από την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα..