Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012



ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ...

Με ολοκληρωτικό αφανισμό - κοινωνικό και πολιτικό - απειλείται άμεσα πλέον ο ελληνικός λαός, η εργαζόμενη πλειοψηφία, η νεολαία και οι άνεργοι. Το νέο πακέτο μέτρων που σέρνεται εδώ και τρείς μήνες και που μέσω του βασανιστηρίου της σταγόνας διαρρέει κάθε λίγο από τα ΜΜΕ, πρόκειται αν περάσει και εφαρμοστεί, να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όποιο απομεινάρι ή υποψία εργατικού δικαιώματος έχει παραμείνει. Θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη φτωχοποίηση, σε σημείο που να απειλείται ακόμα και η ίδια η επιβίωση του μεγαλύτερου κομματιού του λαού.

Στην προσπάθεια ξεπεράσματος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η επέλαση του κεφαλαίου μέσω του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης και με όπλο το νέο μνημόνιο αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητας του λαού και αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει θα διαμορφώσει μια εντελώς καινούργια πραγματικότητα.
Ενδεικτικά έχουμε:

  • περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων με ταυτόχρονη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
  • ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω της σκανδαλώδους παραχώρησής της στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του Δημοσίου σε υπό κρατικό έλεγχο επιχειρήσεις.
  • γενικευμένη καταστροφή στην παιδεία με χιλιάδες απολύσεις σε εκπαιδευτικούς, με άμεσο κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων με αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του από το φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού.
  • Διάλυση της φοιτητικής μέριμνας με κατάργηση δωρεάν σίτισης-στέγασης-συγγραμμάτων. Επιβολή διδάκτρων σε φοιτητές και κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου.
  • Ένταση της επίθεσης στην δημόσια υγεία. Συγχωνεύσεις και κλεισίματα νοσοκομείων. Μείωση διαθέσιμων κλινών κατά χιλιάδες.
  • Τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος. Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πλήρης ελαστικοποίηση των όρων εργασίας. 586 € κατώτατος μισθός. 
  • Απελευθέρωση των απολύσεων με ταυτόχρονη μείωση των αποζημιώσεων. Περιορισμός του χρόνου προειδοποίησης της απόλυσης από 6 σε 3 μήνες.
  • Μείωση του επιδόματος ανεργίας στα 360 € .


Η μόνη απάντηση που μπορεί να υπάρξει σε όλα αυτά τα μέτρα της εξαθλίωσης δεν μπορεί να είναι άλλη από το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό! Σήμερα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή, ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να οργανωθεί και να διεκδικήσει μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Ήδη ο δρόμος απέναντι στα μέτρα έχει ανοίξει μέσα από τις απεργίες στις 26/9 και 18/10 καθώς και μέσα από τις παρελάσεις τις 28ης Οκτωβρίου, όπου μετατράπηκαν σε πορείες ενάντια στη νέα τυραννία και τον εκφασισμό της κοινωνίας. 

Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Να τον μετατρέψουμε σε αποφασιστικό αγώνα διαρκείας που θα μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση και την πολιτική της και να αποτελέσει πραγματική απειλή για αυτό το σάπιο σύστημα …