Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Aπόφαση του ΣΦ Φυσικού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ
30/9/2013



Η πολιτική κατάσταση έχει γυρίσει σελίδα. Η αλλαγή επιβλήθηκε από την εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο αγώνων με πολιτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, με πρώτα και κύρια την πενθήμερη απεργία των καθηγητών και των άλλων κλάδων. Αλλά επίσης από τη στυγερή δολοφονία από την Χρυσή Αυγή και το βαθύ κράτος που την στηρίζει – ελέγχει του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Τα πράγματα εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Ο αντίπαλος και πιο συγκεκριμένα το «πολιτικό γραφείο» της αστικής πολιτικής κινείται πολύ γρήγορα, θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις και να διαμορφώσει ευνοϊκό πλαίσιο για την κλιμάκωση της επίθεσης. ). Όλες οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν στο προσκήνιο με ακόμα πιο επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική.
·        Σκότωσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί. Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή.
Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κτύπησαν ξανά, αυτή τη φορά σκοτώνοντας εν ψυχρώ με μαχαίρι τον Παύλο Φύσσα, 34 χρονών, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος και καλλιτέχνη με έντονη αντιφασιστική δράση. Για μια ακόμα φορά υπήρχε αστυνομική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος (ΔΙΑΣ), η οποία όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει το έγκλημα, αλλά έδωσε προφανώς κάλυψη. Δεν είναι πια μόνο οι φόνοι και οι κακοποιήσεις δύσμοιρων μεταναστών στα μουλωχτά, τώρα οι νεοναζί αποκαλύπτουν όλο το εύρος της δολοφονικής τους μανίας. Ο στόχος είναι σαφής: η Αριστερά, η αντιφασιστική πάλη, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλοι όσοι παλεύουν για να ανατρέψουν την βάρβαρη επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, να απελευθερώσουν τον λαό από τα δεσμά των εργοδοτών, των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, του κεφαλαίου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι φασίστες αρουραίοι βγαίνουν από τις τρύπες τους τώρα που το λαϊκό κι εργατικό κίνημα αφυπνίζεται, τώρα που με αιχμή την απεργία διαρκείας των καθηγητών κι άλλων κλάδων η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στριμώχνεται για τα καλά. Αυτό το μαζικό κίνημα τρέμουν οι κυβερνώντες, το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, η Μέρκελ και οι άλλοι «μεγάλοι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.  Κάτω από το βάρος της ανάγκης του "αστικού τόξου" να «προστατευθεί» από το κόστος της ανοχής, υποστήριξης και ενίσχυσης που για χρόνια πρόσφεραν οι μηχανισμοί του κράτους (δυνάμεις καταστολής, ΕΥΠ, δικαιοσύνη), επιχειρηματίες και οι κυρίαρχες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις στο φασιστικό τέρας, η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον στο ίδιο της το παιδί. Οι συλλήψεις  των αρχιστελεχών της Χ.Α. έρχονται να αναδιαμορφώσουν αντιδραστικότερα το πολιτικό σκηνικό να παγιώσουν ένα καθεστώς νόμου και τάξης. Οι φασιστικές ομάδες και γενικότερα το παρακράτος αποτελούν βασική εφεδρεία του συστήματος και πλέον απλά θα χρησιμοποιηθούν σε άλλο ρόλο. Είναι εμφανές ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης και των επιτελείων της είναι να τσακίσουν το άλλο υποτιθέμενο άκρο δηλαδή τις δυνάμεις της εργασίας, το λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και τη ριζοσπαστική αριστερά. Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και αυτό θα έρθει να εξυπηρετήσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έρχεται πάλι στο προσκήνιο
 Να τελειώνουμε με τον φασισμό, την πολιτική και το σύστημα που σκοτώνει τους νέους και τις ζωές μας. - Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν αμείλικτα οι ηθικοί αυτουργοί, όλοι όσοι οργανώνουν και εξοπλίζουν τους φονιάδες. Η επιχείρηση συγκάλυψης δεν θα περάσει! - Να τσακίσουμε τη Χρυσή Αυγή! Το μαζικό λαϊκό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να πετάξει έξω από συνδικάτα, τις σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές τους φασίστες, με τον μαζικό αγώνα και την αποφασιστική κινητοποίηση. Έτσι μόνο μπορούμε να ξεριζώσουμε το φασισμό - Καμία ανοχή στη θεωρία των «δύο άκρων» που προσπαθεί να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τη νεοναζιστική τρομοκρατία με τον μαζικό αγώνα του λαού και της νεολαίας. - Η αντιφασιστική πάλη πρέπει να ενταθεί και να συνδεθεί με το συνολικό αγώνα για την ανατροπή της κανιβαλικής επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ήττα του κοινωνικού και πολιτικού εκφασισμού που προωθεί το κεφάλαιο.
·        Το Πανεπιστήμιο στο στόχαστρο
Πριν καν ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 1700 απολύσεις εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι απολύσεις των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ, οι οποίοι καλύπτουν πολύ σημαντικά πόστα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η υπολειτουργία πολλών σχολών και τμημάτων είναι δεδομένη, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι και το επ’ αόριστον «λουκέτο» σε πολλά Ιδρύματα λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Αναμενώμενη είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και η χειροτέρευση της φοιτητικής καθημερινότητας, με το κόστος να πέφτει στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Όλα αυτά είναι επακόλουθα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε συμμάχων τους (ΛΑΟΣ-XA-ΔΗΜΑΡ), που ψήφισαν και εφαρμόζουν τους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και το «Σχέδιο Αθηνά» που φέρνουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στην καταστροφή, οδηγούν τους εργαζόμενους σ’ αυτά σε απολύσεις και κατακρεούργηση μισθών και χειροτερεύουν τους όρους σπουδών για τους φοιτητές Στο ΕΚΠΑ συγκεκριμένα προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητααπόλυση κοντά στους 700 ΙΔΑΧ ενώ τους επόμενους μήνες το ίδιο προβλέπεται και για το 40% των καθηγητών! Με αυτά δεδομένα το Ίδρυμα δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια, τα μαθήματα, οι γραμματείες και ένα σωρό άλλες λειτουργίες.
Σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότηση, ανοίγει το δρόμο για αλυσίδες μαθημάτων και δίδακτρα, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, για διαγραφές φοιτητών καθώς ο «υπερπληθυσμός» τους δεν θα χωράει στις σχολές. Τέλος, για την είσοδο ιδιωτών και εταιρειών, που θα έρθουν να στελεχώσουν τις κενές θέσεις, επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ετοιμάσει(για να δουλέψει για παράδειγμα κάποιος στα εργαστήρια θα πρέπει να είναι ή να γίνει άνθρωπος της εταιρείας, με εξευτελιστικές συμβάσεις των 200-300 ευρώ), επεμβαίνοντας στα προγράμματα σπουδών και στο αντικείμενο των μαθημάτων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το ότι τα 3 Ιδρύματα από τα οποία απολύονται εργαζόμενοι(ΕΚΠΑ,ΕΜΠ,ΑΠΘ) είναι και τα 3 πιο παραγωγικά για το κεφάλαιο. Σαν συνέχεια σε όλη αυτή την επίθεση η κυβέρνηση έρχεται να  διαλύσει και κάθε έννοια φοιτητικής μέριμνας και παροχών καθώς μπαίνουν περαιτέρω οικονομικά κριτήρια στη σίτιση, εστίες κλείνουν και όσες παραμένουν αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω υποχρηματοδότησης, καταργείται όλο και περισσότερο ο δωρεάν χαρακτήρας των συγγραμμάτων.
·        Νέα επίθεση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: το «Νέο Λύκειο»
Ο νέος Νόμος για το Τεχνικό και Γενικό Λύκειο ήρθε να παγιώσει ένα βαθύτατα ταξικό σχολείο, ενισχύοντας (με πολλαπλάσια ενταση) την προϋπάρχον ταξικό του χαρακτήρα. Με το νέο νόμο διώχνουν βίαια τα παιδιά από το σχολείο, προσφέροντάς τα, δωρεάν και ξετσίπωτα, ως απλήρωτα κορμιά στις επιχειρήσεις. Μια σύγχρονη σκλαβιά που την ονομάζουν «μαθητεία», ακολουθώντας το γενικότερο αντιδραστικό βηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το Νέο Λύκειο θα χωράει και λιγότερους μαθητές, αλλά και φτωχότερη μόρφωση. Ακόμη πιο ελλιπή, ακρωτηριασμένη και υπόδουλη στο νόμο του κέρδους και στη λογική του σκυψίματος.Το Νέο Λύκειο θα χωράει πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς, για αυτό κάνουν τις απολύσεις. Αλλά και διαφορετικούς εκπαιδευτικούς: Λοιδωρημένους, απαξιωμένους, χαμάληδες. Αποστερημένους από το εκπαιδευτικό τους έργο, υποταγμένους στην εκάστοτε εξουσία, τους άδικους νόμους της και τις απάνθρωπες αξίες της.Τολμούν να λένε οι άθλιοι, ότι «θα σταματήσουμε να βγάζουμε άνεργους πτυχιούχους, αλλά θα βγάλουμε ειδικευμένους εργάτες».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα λύκειο-εξεταστικό κάτεργο,με πανελλαδικές εξετάσεις και στις 3 τάξεις του λυκείο, όπου θα μπαίνουν μόνο οι μαθητές που σκοπεύουν να σπουδάσουν, όπου δε θα προσφέρεται ολοκληρωμένη παιδεία, αλλά τα μαθήματα κατεύθυνσης θα έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.Από την άλλη, στο Τεχνικό Λύκειο, θα μπαίνει πλέον το 70% των μαθητών, και στο οποίο για τις 2 πρώτες τάξεις προβλέπεται κατάρτιση-υπερεξειδίκευση και ο τελευταίος χρόνος θα είναι αυτός της μαθητείας, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας δίχως ίχνος εργασιακών δικαιωμάτων(και έχει προνοήσει γι'αυτούς τους μαθητές και το Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων). Παράλληλα τα ΕΠΑΣ καταργούνται ενώ τα ΕΠΑΛ υποβαθμίζονται περεταίρω. Γι'αυτή την πρωτοφανή διάλυση του σχολείου, αλλά και για τις  12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη και επιπλέον 12.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν  την απεργία τους για τέταρτη βδομάδα! Παρά τα τερτίπια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας επιδιώκουν τη συμπόρευση με όλη τη κοινωνία, με όλους τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.
Οι πρώτες βδομάδες της απεργίας των διοικητικών προκάλεσαν αρκετούς τριγμούς συνεχίζεται δυναμικά και ανάγκασε τη σύγκλητο να πάρει απόφαση αναστολής λειτουργίας.
Ο αντίπαλος δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς επιστρατεύει εισαγγελικές παρεμβάσεις για το κλείσιμο των ΑΕΙ αλλά και παλιούς πρυτάνεις ώστε να στρέψει τη κοινή γνώμη απέναντι στους απεργούς.
Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει θέση μάχης. Συμβαδίζουμε με τον αγώνα τον διοικητικών, των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων κλάδων όχι γιατί είμαστε αφηρημένα αλληλέγγυοι μαζί τους. Αγωνιζόμαστε δίπλα τους γιατί είναι αναγκαίο να δοθεί απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και γιατί είναι σημαντική ευκαιρία να καταφέρουμε να χτυπάνε όλα τα σφυριά στο ίδιο σημείο. Διαμηνύουμε ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες για τη κυβέρνηση.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα ρθει η σειρά μας. Δεν διακυβεύεται η εξεταστική μας  ή μια λίγο χειρότερη καθημερινότητα στις σπουδές μας. Διακυβεύεται αν αύριο θα μπορούμε να συνεχίσουμε να σπουδάζουμε, αν θα εργαζόμαστε σαν σκλάβοι όταν θα κάνουμε διάλειμμα από την ανεργία, ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης, αν η κυβέρνηση και  η τρόικα θα μπορέσουν να ισοπεδώσουν κάθε κατάκτηση και διακαίωμά μας για χάρη των κερδών του κεφαλαίου.
Είναι η ώρα για το φοιτητικό κίνημα να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που δεν θα μείνει όμως στα στενά πλαίσια των σχολών και των σχολείων! Θα συντονιστεί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ήδη απεργούν ή που τώρα μπαίνουν στον αγώνα (π.χ. νοσοκομειακοί, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλπ) και θα πυροδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις. Με μαχητικό συντονισμό από τα κάτω κόντρα στις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Με ανατρεπτικό περιεχόμενο στον αγώνα και ριζοσπαστικές μορφές πάλης. Για να μπει –επιτέλους- φρένο μια και καλή στα σχέδιά τους! Να διαμηνύσουμε ότι δε θα δώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, για τη στέγαση τη σίτιση και τα συγγράμματα. Να παλέψουμε, από κοινού με τους εργαζομένους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
·  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
·  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
·  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
·  Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις σε ΣΟΥΔΑ και ΑΚΤΙΟ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας εφαρμογής του.
·  Καμία εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά»
·  Καμία σκέψη για επαντοποθέτηση/απόλυση ΙΔΑΧ. Πρόσληψη του αναγκαίου εργασιακού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του τμήματος.
·  Κανένας εργαζόμενος του Πανεπιστημίου σε εφεδρεία.
·  Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς.
·  Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Ενάντια στην απαξίωση των πτυχίων έναντι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
·  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο! Όχι στην ανάληψη της φύλαξης του πανεπιστημίου από εταιρίες security. Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
·  Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
·  Να αποσυρθεί άμεσα ο εσωτερικός κανονισμός.Καμία συγκρότηση 4ετών επιχειρηματικών προγραμμάτων.
·  Ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών και την πειθάρχηση των φοιτητών. Όχι στα μαζικά κοψίματα!
·  Καμία σκέψη για μαθήματα-αλυσίδες και προαπαιτούμενα.
·  Καμία άδεια σε κολέγιο-ΚΕΣ, να παρθούν πίσω όσες δόθηκαν. Να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους. Να σταματήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και ισοτίμησής τους. Όχι στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρ.16 ή παράκαμψής του.
·  Καμία σκέψη για αξιολόγηση σε κανένα τμήμα.   Φοιτητικός και εργατικός έλεγχος σε πανεπιστήμιο και εκπαίδευση
·  Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολώνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο
·  ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
·  Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την περαιτέρω ελαστικοποίηση τους με πρόσχημα την κρίση.
·  ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·  Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
·  Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.
·  Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, θρησκευτικά- Άσυλο σε όποιον το ζητήσει. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.
·  Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·           Στήριξη και συμμετοχή του συλλόγου στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, με κατειλημμένη σχολή έως και την Δευτέρα 7/10.
·           Συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση της Πανεπιστημιούπολης και στις  κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.
·           Μεταφέρουμε την απόφαση του Συλλόγου στις συνελεύσεις των Διοικητικών και στη συνεδρίαση της συγκλήτου.
·           Συμμετέχουμε σε εξώστρεφες  δράσεις τη Τετάρτη που θα οργανωθούν από τη συντονιστική κατάληψης
·           Συμμετοχή του συλλόγου στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση-πορεία την Πέμπτη στις 12:00 στα προπύλαια
·           Συμμετοχή του συλλόγου στην αντιφασιστική/ αντικυβερνητική συναυλία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια
·           Νέα  Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 7/10 στις 12:00 στο αμφιθέατρο Ίππαρχος.


Κοινό Αγωνιστικό Πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ