Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ούτε σιωπής, ούτε υποταγής

είμαστε η γενιά της ανατροπής!!

Διανύουμε μια εκρηκτική περίοδο η οποία σφραγίζεται από την ανευ προηγουμένου επίθεση που δέχονται οι δυνάμεις της εργασίας από το κεφάλαιο τόσο διεθνώς όσο και στην χώρα μας. Το μνημόνιο και η πολιτική λιτότητας που επιβάλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. στόχο έχουν να τσακίσουν τα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων στην προσπάθεια αστίκης υπέρβασης της κρίσης. Τα νέα μέτρα που έφερε η τρόικα και η επερχόμενη ψήφιση του νέου προϋπολογισμού προϊδεάζουν για το άμεσο μέλλον. Νέος γύρος άγριας επίθεσης σε ότι άφησε ανέπαφο ή δεν τσάκισε ολοκληρωτικά το πρώτο μνημόνιο. Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, άρση της μονιμότητας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αύξηση της φορολογίας, περικοπές των κρατικών δαπανών για την υγεία και για άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για το λαό κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Όλα αυτά σαν συνέχεια του πρώτου μνημονίου που λύγισε την κοινωνική πλειοψηφία που αποτέλεσε άγρια επίθεση στα κεκτημένα και τα δικαιώματά μας. Μας ετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον.

Η εκπαίδευση και το πανεπιστήμιο σαν ο χώρος που ετοιμάζει την νέα εργατική βάρδια δεν θα μπορούσε να μείνει ανέπαφος από την επίθεση αυτή. Ο νόμος έκτρωμα της Διαμαντοπούλου σε συνδιασμό με τους νόμους για την Δια Βιου Μάθηση, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και παλιότερους νόμους για την Αξιολόγηση φέρνουν μια συνολική τομή σε ότι μέχρι σήμερα καλούσαμε σαν Πανεπιστήμιο. Το κεφάλαιο στην προσπάθειά του να υπερβεί την κρίση από αστική μεριά θέλει από την μία να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος γίνεται από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία ( μέσω τον διάφορων project ) και το Πανεπιστήμιο σαν δημόσια υπηρεσία ζημιογώνα για αυτούς και από την άλλη να διαμορφώσει εκείνα τα χαρακτηριστικά στον απόφοιτο ώστε να μπορεί να εναρμονιστεί στο νέο αντιδραστικό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται ( σχέδιο Λοβέρδου, αναλώσιμο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας )

Απέναντι σε αυτήν την άγρια επίθεση στα δικαιώματά μας απάντηση αποτελεί το πολιτικό, μαζικό, μαχητικό κίνημα διαρκείας εργαζομένων και νεολαίας που θα απαιτεί την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών, που θα στοχοποιεί την ΕΕ και το ΔΝΤ, που θα διεκδικεί τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε παιδεία και εργασία. Η μεγαλειώδης πορεία του Πολυτεχνείου για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου αποτέλεσε ανάταση στην προσπάθεια αυτή. Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν την τρομοκρατία που επέβαλαν όλη την προηγούμενη περίοδο τα ΜΜΕ και η αστυνομική παρουσία κατά την διάρκεια της πορείας, διαδήλωσαν μαχητικά και απαίτησαν την ανατροπή της ιδιότυπης χούντας κυβέρνησης - Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. Πιάνοντας το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και επικαιροποιώντας το στο σήμερα δίνουμε ραντεβού στους δρόμους του ανυποχώρητου αγώνα. 
 
Καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας!


Σε αυτήν την μάχη θα βγούμε νικητές!!!