Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Κ.

Βιώνουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας. Η οικονομική και πολιτική δικτατορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τις ανάγκες  της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βαδίζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς. Το φοιτητικό κίνημα σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόσο απέναντι στους νόμους της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση όσο και ενάντια στην αντεργατική επίθεση συνολικά.  

Οι δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στρατεύονται στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ανασυγκρότησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και σε αυτή τη βάση προωθούν μια λογική ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς εντός του κινήματος. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΕΑΑΚ έχουν διαλέξει αντίπαλο: το ΔΝΤ, την ΕΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υποστηρικτές της (ΝΔ, ΛΑΟΣ) καθώς και τους εκπροσώπους τους μέσα στις σχολές.

Φαίνεται όμως ότι δεν κάνουν όλοι το ίδιο …Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος του κινήματος έχει γίνει μάρτυρας της πιο χυδαίας και προδοτικής για το κίνημα στάσης που θα μπορούσε να έχει μία αριστερή δύναμη μέσα στις σχολές. Γιατί οι ενέργειες και τα λεγόμενα των συναδέλφων της ΚΝΕ και της ΠΚΣ το προηγούμενο διάστημα μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν. Με μεθοδευμένες προσπάθειες που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα στο Πάντειο και είχαν σαν ουσιαστικό αποτέλεσμα την ουσιαστική σπίλωση της ηρωικής αγωνίστριας Σ.Βασιλακοπούλου  αφού χρησιμοποιήθηκε η  επέτειος από τα 30 χρόνια δολοφονίας της με μόνο σκοπό την επίθεση στην ΕΑΑΚ και την αντικαπιταλιστική αριστερά.

Στη συνέχεια εκδόθηκε μια τουλάχιστον χυδαία ανακοίνωση από την πλευρά της ΚΝΕ η οποία αναφερόταν στους αγωνιστές της ΕΑΑΚ ως ΕΚΟΦιτες, φασίστες κλπ., πράγματα  που ακούγονται τουλάχιστον αστεία για όποιον έχει την παραμικρή επαφή με το κίνημα και τους αγώνες που έχουν δώσει η ΕΑΑΚ και οι αγωνιστές της όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό έδωσε το έναυσμα στα μέλη της ΚΝΕ να ξεκινήσουν τις τραμπούκικες επιθέσεις σε αγωνιστές της ΕΑΑΚ σε όλη την Ελλάδα. Στο Βόλο  μέλη της ΚΝΕ τόσο το Σάββατο όσο και τη Δευτέρα, όπου  πάνω από 20 επιτέθηκαν σε 5 αγωνιστές της ΕΑΑΚ, στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο, ενώ συνέχεια πήρε το Φυσικό στο οποίο δεκάδες μέλη της ΚΝΕ από όλη τη ΦΜΣ επιτέθηκαν σε μέλη της  ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ χτυπώντας  και  βρίζοντάς τους. Στη συνέχεια αφού εκπλήρωσαν το ‘αγωνιστικό τους καθήκον’ φώναξαν συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σκοπό να δείξουν την περηφάνια  που είχαν  για την πράξη τους.

Φαίνεται ξεκάθαρα τι εννοούσαν οι συνάδελφοι της ΚΝΕ και της ΠΚΣ όταν το προηγούμενο διάστημα βγαίναν στις συνελεύσεις και μιλάγανε για ‘ Τέλος στις ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ’. Τώρα αποδεικνύεται  πως η στάση των συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα να προβοκάρουν τις δυνάμεις τις ΕΑΑΚ και να σαμποτάρουν τις συνελεύσεις και τις διαδικασίες του κινήματος μόνο τυχαία δεν ήταν. Είχε σα ξεκάθαρο στόχο από πλευράς ηγεσίας την περιχαράκωση των δυνάμεων της ΚΝΕ απέναντι στο μαζικό φοιτητικό κίνημα στο οποίο δε μπορεί και δε θέλει να παίξει κάποιον ρόλο. Αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοι μη μπορώντας να δικαιολογήσουν την κινηματική τους απραξία το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να στοχοποιήσουν τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς γιατί ακριβώς συμμετέχουν και παίζουν πρωτοπόρο ρόλο στο μαζικό κίνημα. Αποδεικνύεται ότι οι αγώνες και τα συνθήματα του παρελθόντος που λένε ότι οι νεκροί και δολοφονηθέντες από κράτος και κεφάλαιο τιμούνται με αγώνες δεν τους μαθαίνουν τίποτα.
   
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία, για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων, έχοντας πάντα ως έμπνευση τη Σωτηρία και όλες τις ηρωικές μορφές του κινήματος των περασμένων χρόνων. Δεν θα ακολουθήσουμε την ηγεσία της ΚΝΕ στον ολισθηρό δρόμο της, χωρίς αρχές, σύγκρουσης. Καλούμε, μάλιστα τους αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις μεθοδεύσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του κινήματος για την κλιμάκωση και την πολιτικοποίηση των αγώνων στην πάλη που έχει ανάγκη η εποχή μας. Θεωρούμε ότι η αναγκαία αντιπαράθεση είναι με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, του κράτος και τις δυνάμεις καταστολής και όχι με την υπόλοιπη αριστερά, ωστόσο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους τραμπούκικες επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν την παρέμβαση των σχημάτων της ΕΑΑΚ μέσα στις σχολές. Όποιος τολμάει να σηκώνει το χέρι σε αγωνιστές θα πάρει την απάντηση που του αξίζει.