Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ 
                           ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                   ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ..

Η κυβέρνηση προωθεί νέα μέτρα, με σκοπό την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και της νεολαίας, την υποταγή στις ανάγκες του κεφαλαίου, την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων μας, τις ιδιωτικοποιήσεις, την διάλυση της δημόσιας παιδείας, την ανεργία. Η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ με κάθε τρόπο θέλει να επιβάλλει τον κοινωνικό μεσαίωνα και συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της..
Το τελευταίο ειδικά διάστημα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την ωμή βία του κράτους και του παρακράτους ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και την ίδια την ζωή..

Στις 11 Μάη, ημέρα πανεργατικής απεργίας με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους, ζήσαμε μια στρατιωτικού τύπου επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που άφησε πίσω της δεκάδες τραυματίες-με έναν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η κρατική βία ολοένα και κλιμακώνεται. Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς ως τώρα.. Η αστυνομία συνεχίζει το έργο της κάνοντας δεκάδες ελέγχους και προσαγωγές στις γειτονιές πριν και μετά τις πορείες , που φτάνουν στη μαζική προσαγωγή μέχρι και ανθρώπων που έκαναν εξόρμηση με κείμενα και αφίσες. Το αστικό, μαύρο, μπλοκ εξουσίας με τους μηχανισμούς του, στοχεύει στην επιβολή του τρόμου, στην καταστολή κάθε λαϊκής αντίστασης στην αντεργατική πολιτική, στην εξόντωση των μαχόμενων αγωνιστών. Από κοντά πάντα τα αστικά ΜΜΕ συκοφαντούν τους αγώνες, σπέρνουν το ψέμα και τη διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων, προσπαθούν να χτίσουν την εποχή της σιωπής και του φόβου.

Παράλληλα, η παρακρατική βία ακόμα πιο έντονα εμφανίζεται στις εξαθλιωμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, με τη φασιστική Χρυσή Αυγή -σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία- να κάνει πογκρόμ σε μετανάστες, σκορπώντας το θάνατο και το τρόμο. Ο ρατσισμός είναι ένα ακόμα χαρτί που παίζει η κυβέρνηση και η ΕΕ, βάζοντας τους μετανάστες στη θέση του εξιλαστήριου θύματος, ώστε να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζομένους στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που φέρνει η κρίση και η υπέρβασή της από την αστική σκοπιά. Βασικό στοιχείο της κατάστασης είναι επίσης ότι η ακροδεξιά, από το ΛΑΟΣ του μνημονίου μέχρι τη Χρυσή Αυγή των μαχαιρωμάτων, λειτουργούν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, ανέργων, φτωχών.

Ιστορικά ο φασισμός γνώρισε άνοδο σε περιόδους κρίσης, που το εργατικό κίνημα ήταν σε ύφεση και η επαναστατική αριστερά αποδυναμωμένη. Ενίσχυσε τον καπιταλισμό, βάθυνε την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, γέννησε πολέμους, σκόρπισε την τρομοκρατία και το θάνατο. Σήμερα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι οι φασίστες θα λύσουν τα υπαρκτά προβλήματα των γειτονιών, δηλαδή την υποβάθμιση, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την εξαθλίωση που φέρνει ο καπιταλισμός. Μα στην ουσία δουλεύουν για το σύστημα και βρίσκονται ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Η τρομοκρατία που βιώνουμε ολοένα και περισσότερο καθώς εντείνεται η αντεργατική λαίλαπα, συμπληρώνεται και από το φόβο για το αύριο. Γιατί το μέλλον μέσα σε αυτό το σύστημα, είναι για τη θιγόμενη πλειοψηφία μαύρο, μέσα στην ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, την εκμετάλλευση. Ο καθημερινός φόβος, για παράδειγμα της απόλυσης, στην περίπτωση που επικρατήσει η προπαγάνδα και η τρομοκρατία του αστικού μπλοκ εξουσίας, τότε θα καθηλώσει δραματικά την όποια αντίσταση και πάλη. Και τότε ακόμα μεγαλύτερος τρόμος και σιωπή θα απλωθεί πάνω από την πόλη..

Η πολιτική τους μπορεί να φαντάζει ανίκητη αλλά δεν είναι.
Οι συλλογικοί μας αγώνες είναι ο μονόδρομος στην αδιέξοδη πολιτική τους! Κόντρα στα σχέδιά τους η γενιά μας θα δείξει πως έχει άλλο σχέδιο για τη ζωή της, ενάντια στην συναίνεση και την υποταγή, στον ατομικό δρόμο και την ήττα..
Το μαζικό λαϊκό κίνημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί!

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς τους. Δεν λυγίζουμε από τη βία τους κράτους και του παρακράτους. Και δε φοβόμαστε οποιοδήποτε άλλο τρομοκρατεί και ασκεί βία σε φοιτητές μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, με στόχο να συκοφαντήσει την έννοια του ασύλου και να δώσει τροφή σε όσους θέλουν να διαλύσουν τους συλλόγους και τις διαδικασίες τους.


Το φοιτητικό κίνημα, οργανικά δεμένο με το εργατικό, οφείλει να βγει στη μάχη για την ανατροπή όλων αυτών που καταστρέφουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας...


..Η γενιά μας έχει χρέος την ανατροπή τους 
                                                     και θα το κάνει!..

Με την αντικαπιταλιστική αριστερά 
                             της ρήξης και της ανατροπής..!