Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...

...ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!!!
           
 Τις τελευταίες μέρες ο ελληνικός λαός γίνεται θιασώτης ενός θεάτρου παραλόγου που λαμβάνει χώρα στη Βουλή. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το μαύρο μέτωπο ΝΔ-ΛΑΟΣ σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους απειλώντας τους ότι σε περίπτωση μη υποταγής στις επιταγές του κεφαλαίου η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και συνεπώς στην έξοδο απο την ΕΕ και το ευρώ και την καταστροφή, την στιγμή που αυτή η πολιτική έχει χρεοκοπήσει ήδη τον λαό και τον έχει φέρει στην εξαθλίωση.
           
Αρχικά, ο Παπανδρέου εξήγγειλε δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης και της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο προκάλεσε χάος στις αγορές, στα χρηματιστήρια και “σάστισε” τους ηγέτες των ισχυρών κρατών της ΕΕ. Στην πραγματικότητα αυτό που επιδίωκε με αυτή την επιλογή ήταν για άλλη μια φορά να ζητήσει με εκβιαστικό τρόπο και τρομοκρατώντας τον λαό, στήριξη στην αντιλαϊκή τους πολιτική. Το πραγματικό ερώτημα τέθηκε από τους “ηγέτες” Μέρκελ και Σαρκοζί αν θέλουμε ή όχι να μείνουμε στην ΕΕ και το ευρώ ή αλλιώς να χρεοκοπήσουμε. Αυτό το ψευτοδίλλημα έρχεται να εκβιάσει τον ελληνικό λαό, σπέρνοντας μαζικό εκφοβισμό για το τι θα σήμαινε ένα <<ΟΧΙ>> στη δανειακή σύμβαση και το ευρώ και εγκλωβίζοντάς τον στην πεποίθηση ότι δε νοείται επιβίωση μακριά από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ. 
             
Ο πρωθυπουργός τελικά ανακάλεσε την απόφαση του για το δημοψήφισμα έπειτα από την πίεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που του ζητούσαν επίμονα να πάει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Υπό αυτήν την προϋπόθεση, η απερχόμενη κυβέρνηση, πήρε τελικά την ‘πολυπόθητη’ ψήφο εμπιστοσύνης, με τον Παπανδρέου να λέει ότι θα εκκινήσει διαδικασίες συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης. Αποκορύφωμα όλων αυτών των διαδικασιών και παρά τις πρώτες, προσχηματικές αντδράσεις και τις αρνήσεις του Σαμαρά, ήταν η χτεσινή συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απόφαση να προχωρήσουν με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να υλοποιηθούν τα μέτρα της Δανειακής Σύμβασης (παρεπιπτόντως αυτήν την σύμβαση έλεγε η ΝΔ σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να την ψηφίσει και να την δεχτεί) και στην συνέχεια να οδηγηθούμε σε εκλογές. Παρά τις διαφωνίες και τους ανταγωνισμούς των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων το αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία του σάπιου συστήματος έγινε! Κάθε στιγμή γελοιοποιούνται απέναντι στο λαό! Ο τρόπος με τον οποίο οι επιμέρους αρνήσεις και οι όροι που έβαζε και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξανεμίστηκαν μέσα σε δυο μέρες και τελικά επήλθε η συμφωνία, πάντα στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, δείχνει πως είναι διατεθειμένοι να διαλυθούν ως κόμματα, αρκεί να προχωρήσει η αντιδραστική τους πολιτική.
             
Όπως το ΠΑΣΟΚ προθυμοποιήθηκε να έχει κόστος ως κόμμα, χάνοντας την πλειοψηφία της εκλογικής του βάσης, προκειμένου να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και οι δήθεν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις (π.χ. νόμος Διαμαντοπούλου), έτσι και η ΝΔ -όπως διαφαίνεται από το προεκλογικό κλίμα- έρχεται να δώσει με την σειρά της διαπιστευτήρια ότι είναι διατεθημένη να κάνει τα πάντα, αρκεί να αποτελεί την επόμενη των εκλογών, την νέα κυβέρνηση. Πρόκειται και η ΝΔ να αποτελέσει το συνεχιστή αυτής της βάρβαρης πολιτικής σε παιδεία-υγεία-εργασία-δημοκρατία. Το ζήτημα για τον λαό και την νεολαία είναι ξεκάθαρο: οποιαδήποτε κυβέρνηση, σωτηρίας ή όχι, εθνικής ενότητας ή όχι, μονοκομματική ή πολυκομματική, το μόνο που έχει να φέρει είναι νέα αντιδραστικά μέτρα και έναν υπερδεκαετή πόλεμο απέναντι στα δικαιώματά μας για να μπορέσει να υπερβεί το κεφάλαιο την κρίση του. 
             
Σε αυτό το φόντο θα περίμενε κανείς, η κοινοβουλευτική αριστερά να προτάξει ένα οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ και της πολιτικής τους, μέσα από ανυποχώρητους  μαζικούς αγώνες στην κατεύθυνση που χάραξαν οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19 και 20 Οκτώβρη. Παρ’όλα αυτά τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ , θέτουν ως πρωταρχικό πολιτικό τους στόχο τις εκλογές αφήνοντας στο περιθώριο τους κοινωνικούς αγώνες. Αυτή η τραγική πολιτική θέση-ανεπάρκεια οφείλεται κυρίαρχα στο γεγονός ότι στη λογική τους πρυτανεύει η κοινοβουλευτική και κομματικοκεντρική λογική και όχι το στοίχημα της εισβολής στο κέντρο της πολιτικής ζωής του μαζικού κινήματος, ως ανεξάρτητου παράγοντα ανατροπής.
             
Ανεξάρτητα όμως από τη μορφή που θα πάρει η συναίνεση των αστικών κομμάτων για τη θωράκιση και την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, το λαϊκό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει την πάλη του για την ανατροπή τους. Καμιά αναστολή των αγώνων! Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός! Η νέα κυβέρνηση, δηλαδή η προσπάθεια της άρχουσας τάξης, των Τραπεζιτών και των ισχυρών του πλούτου, αλλά και της ΕΕ και του ΔΝΤ να συνεχίσουν με νέα ορμή τα μέτρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα με την ίδια ορμή των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων που κόλλησαν στο τοίχο τη κυβέρνηση Παπανδρέου.
            
 Γι’αυτό και το φοιτητικό κίνημα όπως και οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι άνεργοι πρέπει να βγει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο, με κρίσιμο σταθμό τις κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη και το Πολυτεχνείο. Είναι τώρα η στιγμή που ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και μέσα από ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας να συγκρουστεί με την πολιτική τους και να τους ανατρέψει! Η σύγχρονη χούντα των αγορών και του κεφαλαίου πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί. Οι φοιτητές δεν είμαστε αυτοί που απλά τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είμαστε αυτοί που εμπνεόμαστε από τους νικηφόρους αγώνες των εξεγερμένων φοιτητών του ’73 και παλεύουμε για την ανατροπή της σύγχρονης χούντας κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα συνθήματά του και ο ηρωικός αγώνας τους, αποτελούν επίκαιρη ανάγκη για να ξαναβγεί ο λαός στους δρόμους. Όπως και τότε έτσι και τώρα καμία χούντα δεν είναι ανίκητη! 
Αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11 ΣΤΙΣ 12:00 στο αμφ. ΙΠΠΑΡΧΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!