Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012


ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ… 

ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Σε μια περίοδο που η επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), συνεχώς εντείνεται καθώς ψάχνει να βρει απάντηση στη δομική κρίση του συστήματος, νέοι κοινωνικοί αγώνες ξεπηδούν παντού. Παρά τη πρόσφατη εκλογή της η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που έχει απαλλοτριώσει το δημόσιο πλούτο και το λαϊκό εισόδημα, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση στα μάτια του λαού όπως φάνηκε και στη πρόσφατη μαζικότατη απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, κάθε κατασταλτικό μηχανισμό και κάθε μέσο τρομοκράτησης προσπαθεί να καταπνίξει τις ολοένα και αυξανόμενες κινηματικές διαδικασίες που ξεπηδούν, με διάφορα πρόσφατα παραδείγματα.

Συγκεκριμένα, σε σχολείο του Χολαργού όπου οι μαθητές πήραν απόφαση για κατάληψη παλεύοντας για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, βρέθηκαν πολύ γρήγορα αντιμέτωποι με το κράτος και το μακρύ του χέρι. Αστυνομικοί παρέα με ασφαλίτες εισέβαλαν στο σχολείο και τρομοκράτησαν-προπηλάκισαν τους μαθητές ώστε να σταματήσουν τη κινητοποίηση τους. Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ιατρική Αθηνών ενώ ο σύλλογος ετοιμαζόταν να δώσει μια πρώτη απάντηση στο μνημόνιο της παιδείας, πραγματοποιώντας μαζική γενική συνέλευση, φοιτητές δέχθηκαν φασιστική επίθεση από μπράβους που έφερε η Νέα Προοπτική (ακροδεξιά παράταξη και πρώτη δύναμη της Σχολής, συγγενή παράταξη με τους Νέους Ορίζοντες της Φιλοσοφικής και συνεχιστές της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά).

Φυσικά πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του σιδερένιου προσωπείου της συγκυβέρνησης αποτέλεσε το όργιο καταστολής στη παράσταση διαμαρτυρίας των εργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι εργάτες παραμένοντας απλήρωτοι για έξι και πλέον μήνες και ενώ μετά και την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων αναγκάζονται από την εργοδοσία να εργάζονται εκ περιτροπής μια φορά τη βδομάδα, επέλεξαν να μη δεχθούν τον εργασιακό μεσαίωνα που τους επιβάλλουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προβαίνοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ. Η απάντηση του κράτους ήταν η παράταξη έντονης αστυνομικής δύναμης, βίαιη επίθεση στους εργαζόμενους με γκλομπ και χημικά, με αρκετούς από αυτούς σοβαρά τραυματίες, και με απολογισμό τη σύλληψη 120 εργατών. Τραγική φυσικά ήταν η εικόνα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να φωνάζει στους τραυματίες εργαζομένους “έξω από το στρατόπεδο μας”, την ίδια ώρα μάλιστα που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βομβάρδιζαν τους ακροατές τους, απορώντας πως είναι δυνατόν η αστυνομία και ο στρατός να επέτρεψαν να μπουν εντός του Υπουργείου. Μάλλον γι’αυτούς οι απλήρωτοι εργάτες έπρεπε να είχαν εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες…

Είναι πλέον εμφανές πως το κράτος αδυνατώντας να επιτύχει συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική του επιστρατεύει κάθε μέσο τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού. Από τα χημικά και τα γκλομπ των ΜΑΤ μέχρι τα μαχαίρια και τα πογκρόμ της Χρύσης Αυγής, τη προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ αλλά και την εργοδοτική τρομοκρατία με απολύσεις-απειλές κλπ. Στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι κάθε εργαζόμενος-φοιτητής-μαθητής-άνεργος ο οποίος θα παλεύει για τα δικαιώματα του θα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις αλλά και με τραμπούκικες επιθέσεις.

Ακόμα και με αυτόν τον τρόπο όμως αδυνατούν να εδραιώσουν τη κυριαρχία τους! Η μαχόμενη νεολαία μέσα από τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες της και με την υιοθέτηση ριζοσπαστικών δράσεων θα ανατρέψει το μνημόνιο της παιδείας και σε άμεση σύνδεση και συμπόρευση με το πρωτοπόρο εργατικό κίνημα θα διαλύσουν την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-συγκυβέρνησης, τους πολιτικούς εκφραστές της καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης-ποινικοποίησης του λαού.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, 

ΑΣ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ!!