Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Απόφαση ΓΣ ΣΦ Φυσικού 11/11/2013

AΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/11/2013
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Καμία χούντα δεν είναι ανίκητη!
Εμπρός για τις εξεγέρσεις τις γενιάς μας!

Πλησιάζοντας προς την 40η επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το λαό και την εργατική τάξη. Μια συγκυρία που επαναφέρει έντονα στο προσκήνιο την εξέγερση του Νοέμβρη. Το αστικό σύστημα για να καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση του έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια μια ολομέτωπη επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας. Τελευταία πλευρές αυτής της επίθεσης είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα με αυτές στην ΕΡΤ και των διοικητικών στα πανεπιστήμια να είναι οι πιο πολυσυζητημένες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Το διοικητικό προσωπικό των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ μπαίνει στην 9η εβδομάδα του απεργιακού του αγώνα, στήνοντας ένα από τα μεγαλύτερα αναχώματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Πριν καν ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 1700 απολύσεις εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι απολύσεις των εργαζομένων διοικητικών οι οποίοι καλύπτουν πολύ σημαντικά πόστα στη λειτουργία των Ιδρυμάτων, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η υπολειτουργία πολλών σχολών και τμημάτων είναι δεδομένη, ενώ σχεδόν βέβαιο είναι και το επ’ αόριστον «λουκέτο» σε πολλά Ιδρύματα λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Στο ΕΚΠΑ συγκεκριμένα προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητα – απόλυση κοντά στους 700 ενώ τους επόμενους μήνες το ίδιο προβλέπεται και για το 40% των καθηγητών! Παράλληλα απολύθηκαν οι φύλακες, ήδη καταργήθηκαν κλάδοι και απολύθηκαν 70 άτομα και προωθούνται οι απολύσεις των εργαστηριακών υπαλλήλων, των εργαζομένων στις βιβλιοθήκες και άλλων ανοίγοντας το δρόμο για εργολαβίες μέσα στο Πανεπιστήμιο.
Το πόσο απειλητικός είναι αυτός ο αγώνας για τα σχέδια της κυβέρνησης, φαίνεται από τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Υπουργείου και μερίδας μεγαλοκαθηγητών να τον σπάσουν! Από την πρώτη μέρα ήταν συνεχείς οι απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις και εισβολές των ΜΑΤ, σταδιακά ήρθαν και οι απεργοσπαστικές αποφάσεις Συγκλήτων και Συμβουλίων Διοίκησης, ενώ το Υπουργείο, στην προσπάθειά του να επιβάλλει τις απολύσεις, έχει προβεί σε σειρά ελιγμών, με σημαντικότερους την προσπάθεια να κριθεί η απεργία  παράνομη αλλά και την επαίσχυντη απαίτηση να υποβάλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ατομικά, τα στοιχεία με βάση τα οποία θα απολυθούν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση... απολύονται, ! Αυτή η πρωτάκουστη κίνηση του υπουργείου καθώς και το ψήφισμα της αντίστοιχης τροπολογίας  κατάφερε αρχικά να λυγίσει τους εργαζόμενους διοικητικούς οι οποίοι απογράφησαν σε μεγάλο βαθμό, την ώρα που μια μέρα μόλις πριν, είχαν υπογράψει υπεύθυνες δηλώσεις ανυπακοής! Ωστόσο και πάλι οι εργαζόμενοι δίνουν δυναμικό μήνυμα αντίστασης καθώς την επόμενη κιόλας μέρα, έκαναν συνέλευση στην οποία αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας
Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν αναμενόμενη είναι η υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και η χειροτέρευση της φοιτητικής καθημερινότητας, με το κόστος να πέφτει στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Όλα αυτά είναι επακόλουθα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε συμμάχων τους (ΛΑΟΣ-XA-ΔΗΜΑΡ), που ψήφισαν και εφαρμόζουν τους νόμους Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου και το «Σχέδιο Αθηνά» που φέρνουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στην καταστροφή, οδηγούν τους εργαζόμενους σ’ αυτά σε απολύσεις και κατακρεούργηση μισθών και χειροτερεύουν τους όρους σπουδών για τους φοιτητές. άλλων ανοίγοντας το δρόμο για εργολαβίες μέσα στο Πανεπιστήμιο. Με αυτά τα δεδομένα το Ίδρυμα δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια, τα μαθήματα, οι γραμματείες και ένα σωρό άλλες λειτουργίες.
Σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότηση, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου. Η είσοδος ιδιωτών και εταιρειών, τα δίδακτρα, οι διαγραφές φοιτητών καθώς ο «υπερπληθυσμός» τους δεν θα χωράει σχολές, είναι το πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζουν. Ήδη το γενικό λογιστήριο του κράτους έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο προτείνει την εισαγωγή διδάκτρων στους επί πτυχίω φοιτητές, τις απολύσεις του 70% των εργαζομένων των ΑΕΙ εντός διετίας και του 40% των μελών ΔΕΠ. Οι επιχειρήσεις κι οι εργολαβίες που θα έρθουν να στελεχώσουν τις κενές θέσεις, επιβάλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν ετοιμάσει (για να δουλέψει για παράδειγμα κάποιος στα εργαστήρια θα πρέπει να είναι ή να γίνει άνθρωπος της εταιρείας, με εξευτελιστικές συμβάσεις των 200-300 ευρώ), επεμβαίνοντας στα προγράμματα σπουδών και στο αντικείμενο των μαθημάτων, ώστε να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι αλλαγές αυτές έρχονται να φέρουν και ένα νέο Σχέδιο «Αθηνά», συνέχεια του προηγούμενο αλλά και των νόμων Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, φέτος το χειμώνα συνεχίζοντας την πολιτική της λιτότητας στα πανεπιστήμια. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το ότι τα 3 Ιδρύματα από τα οποία απολύονται εργαζόμενοι (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) είναι και τα 3 πιο παραγωγικά για το κεφάλαιο.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Με τον γνωστό πια -μαφιόζικο- τρόπο, η κυβέρνηση της καταστολής και του αυταρχισμού, χτύπησε νύχτα, στις 4.00, την ΕΡΤ. Κλούβες με πολλές διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και εκκένωσαν την ΕΡΤ, συλλαμβάνοντας τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο κτίριο. Το κτίριο έχει καταληφθεί και αποκλειστεί από τις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας. Η φωνή της ελεύθερης ΕΡΤ σίγησε στις 4.20 π.μ. Η χουντική “έφοδος στο Ραδιομέγαρο”, παραμονές Πολυτεχνείου, ανήμερα 7 του Νοέμβρη..., έρχεται μια μόλις μέρα μετά την ψήφιση της σκανδαλώδους διάταξης που χαρίζει στους καναλάρχες τις άδειες ψηφιακής εκπομπής. Η ‘άρση του εμπάργκο’ της ΔΗΜΑΡ στη ΔΤ ακριβώς την παραμονή, έδινε κι αυτή με τον τρόπο της ένα πράσινο φως. Η κυβέρνηση Σαμαρά δίνει τα διαπιστευτήρια της στους τοποτηρητές της τρόικας.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!
Σε αυτή, λοιπόν, τη συγκυρία  όπου τα αιτήματα τα κεντρικά συνθήματα της εξέγερσης του πολυτεχνείου (ψωμί- παιδεία- ελευθερία, έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ) μοιάζουν ανεκπλήρωτα και πιο επίκαιρα από ποτέ εμείς πρέπει να τα φέρουμε στο προσκήνιο και να τα εμπλουτίσουμε.
Σήμερα κρίνεται η μάχη για αξιοπρεπή ζωή, εργασία με ανθρώπινα ωράρια, δικαιώματα αλλά και μισθούς που σου δίνουν τη δυνατότητα να επιβιώσεις κόντρα στα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία σε άλλες περιπτώσεις με μισθούς πείνας. Κρίνεται η μάχη για το αν θα μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι, αλλά κρίνεται και το αν αυτά που θα μαθαίνουμε στις σπουδές μας θα είναι κατατεμαχισμένα για να ικανοποιούν πρόσκαιρες ανάγκες της αγοράς ή θα μας δίνουν συνολική εποπτεία επί του αντικειμένου που ασχολούμαστε. Κρίνεται το αν θα υπάρχει το δικαίωμα στους αγώνες, στην ελεύθερη σκέψη, στην αμφισβήτηση, τη συλλογική οργάνωση διεκδίκηση και επιβολή
Ταυτόχρονα το σύνθημα έξω οι ΗΠΑ έξω το ΝΑΤΟ προβάλει την ανάγκη στο σήμερα αν θες να ανατρέψεις την υπάρχουσα κατάσταση στραφείς απέναντι και σε υπερεθνικούς οργανισμούς που παίζουν στρατηγικό ρόλο στην επίθεση του κεφαλαίου(ΕΕ-ΔΝΤ) και ότι όσο δε παίρνεις θέση εναντίον τους είσαι επικίνδυνος για το λαό και πλήρως ενσωματωμένος στα αστικά πλαίσια
Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να μας αποδείξει πως η απλή διαμαρτυρία δεν αρκεί. Για να μη ζήσουμε μια τέτοια ζωή, για να μην γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα κάτω από το ζυγό της σύγχρονης χούντας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου απαιτείται παλλαϊκός ξεσηκωμός. Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα ο φετινός τριήμερος εορτασμός δεν πρέπει να είναι μια από τα ίδια. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι μια απλή «επέτειος», ένα μνημόσυνο, όπως πολλοί θέλουν να το θυμούνται. Η 40η επέτειος να αποτελέσει ακόμα έναν κόμβο για τις μάχες του επόμενου διαστήματος, για τον αγώνα του λαού ενάντια στο σύγχρονο σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Πρέπει να μετατρέψουμε το Πολυτεχνείο σε πραγματικό χώρο συνεύρεσης όλης της νεολαίας και κέντρο αγώνα όλης της κοινωνίας Έτσι ώστε το συλλαλητήριο τη φετινή 17η Νοέμβρη να έχει όχι απλά αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο μα και χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Αντιμέτωπο με τη συγκεκριμένη κατάσταση, το φοιτητικό κίνημα εμπνεόμενο από το εξεγερτικό πνεύμα του Νοέμβρη είναι ώρα να ορθώσει ξανά το ανάστημά του σε όσους το θέλουν ηττημένο και υποταγμένο… Πιάνοντας το νήμα των καλύτερων παραδόσεών του να γίνει «σώμα απ’ το σώμα» του ανασυγκροτημένου ταξικά εργατικού κινήματος. Με τα δικά του όργανα πολιτικής και  μαχητικές, πολύμορφες δράσεις να ανατρέψει τους νόμους που διαλύουν το πανεπιστήμιο και  τσακίζουν τα δικαιώματα της νεολαίας και να ενωθεί, από τη σκοπιά του σημερινού και μελλοντικού εργαζόμενου, με τον αγώνα της υπόλοιπης κοινωνίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Ως κομμάτι του ευρύτερου λαϊκού κινήματος πρέπει να παλέψει μαχητικά για την ανατροπή των Μνημονίων και όλων των αντιλαϊκών νόμων που το συνοδεύουν, για τη διαγραφή του χρέους (δεν είναι του λαού – δεν το αναγνωρίζουμε – δεν το πληρώνουμε) και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί το βασικό στρατηγό του κοινωνικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει.
Μέσα από διαδικασίες βάσης (συνελεύσεις, συντονισμός), απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις,  φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, φοιτητικό και εργατικό κίνημα,  πρέπει να κλιμακώσουν την πάλη τους. Είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και τις απεργίες μας, εντός αλλά και εκτός του χώρου του πανεπιστημίου. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Με το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και με τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης η οποία προωθεί και συντονίζει τον αγώνα στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων και η οποία μπορεί και πρέπει να συμβάλει στο περιεχόμενο των επόμενων κινητοποιήσεων, καθώς  το πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα μας πρέπει να καθορίζεται από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους και τις αποφάσεις των διαδικασιών βάσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
·  ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
·  ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ.
·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αύξηση των αποδοχών. 1400 ευρώ κατώτατος μισθός. 7ωρο 5ημερο 35ωρο.
·  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
·  Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις σε ΣΟΥΔΑ και ΑΚΤΙΟ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
·  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ - ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ, μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας εφαρμογής του.
·  Καμία εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά»
·  Καμία σκέψη για επαντοποθέτηση/απόλυση ΙΔΑΧ. Πρόσληψη του αναγκαίου εργασιακού δυναμικού για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας του τμήματος.
·  Κανένας εργαζόμενος του Πανεπιστημίου σε εφεδρεία.
·  Ενιαία Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν για όλους – χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ-ΚΕΣ. Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους χωρίς ταξικούς οικονομικούς, εξεταστικούς φραγμούς.
·  Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Ενάντια στην απαξίωση των πτυχίων έναντι του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
·  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο! Όχι στην ανάληψη της φύλαξης του πανεπιστημίου από εταιρίες security. Διεύρυνσή του σε εργασιακούς χώρους και σχολεία. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων και των μαχητικών πρακτικών του φοιτητικού κινήματος.
·  Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες. Δωρεάν σίτιση-στέγαση-συγκοινωνίες-συγγράμματα-σημειώσεις για όλους. Πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών των φοιτητών.
·  Να αποσυρθεί άμεσα ο εσωτερικός κανονισμός. Καμία συγκρότηση 4ετών επιχειρηματικών προγραμμάτων.
·  Ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών και την πειθάρχηση των φοιτητών. Όχι στα μαζικά κοψίματα!
·  Καμία σκέψη για μαθήματα-αλυσίδες και προαπαιτούμενα.
·  Καμία σκέψη για φαστ τρακ εξεταστική ή για εκβιαστική απώλεια του εξαμήνου. Μπλοκάρουμε στην πράξη τις αυταρχικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου.
·  Καμία άδεια σε κολέγιο-ΚΕΣ, να παρθούν πίσω όσες δόθηκαν. Να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους. Να σταματήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης και ισοτίμησής τους. Όχι στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/05.Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρ.16 ή παράκαμψής του.
·  Καμία σκέψη για αξιολόγηση σε κανένα τμήμα.   Φοιτητικός και εργατικός έλεγχος σε πανεπιστήμιο και εκπαίδευση
·  Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολώνια, Πράγα, Βερολίνο, Λονδίνο
·  ΟΧΙ στην στράτευση στα 18. Καμία εμπλοκή σε αποστολές εκτός συνόρων καμία αγορά όπλων. Πολιτικά δικαιώματα και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των στρατευμένων.
·  Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την περαιτέρω ελαστικοποίηση τους με πρόσχημα την κρίση.
·  ΟΧΙ στα αντιασφαλιστικά μέτρα. ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
·  Άμεση κατάργηση των τρομονόμων που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις κατευθύνσεις της ΕΕ.
·  Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες.
·  Πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες-πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά, θρησκευτικά- Άσυλο σε όποιον το ζητήσει. Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ.
·  Άμεσος αφοπλισμός της αστυνομίας. Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ. Έξω οι σύγχρονες «δυνάμεις κατοχής» από το κέντρο της Αθήνας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
·           Στήριξη και συμμετοχή του συλλόγου στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, με κατειλημμένη σχολή έως και την Δευτέρα 18/11.
·           Συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση της Πανεπιστημιούπολης και στις  κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων.
·        Μεταφέρουμε την απόφαση του Συλλόγου στις συνελεύσεις των Διοικητικών και στη συνεδρίαση της συγκλήτου.
·   Συμμετοχή στο τριήμερο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και μεταφορά της κατάληψης εκεί
·           Συμμετέχουμε σε εξώστρεφες  δράσεις των συλλόγων στο τριήμερο
·         Συμμετοχή του συλλόγου στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση-πορεία την Πέμπτη στις 12:00 στα προπύλαια και στο συντονιστικό μετά
·   Εκδήλωση στις 15/11 στο Πολυτεχνείο με τους απεργούς από ΕΡΤ,διοικητικούς και κάθε αγωνιζόμενο κλάδο
·           Νέα  Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 18/11 στις 12:00 στο αμφιθέατρο Ίππαρχος.


ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ-ΕΑΑΚ