Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Είναι ανάγκη σήμερα όλοι να αναγνωρίσουμε μια νέα κατάσταση που όλο και περισσότερο παγιώνεται όσον αφορά την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε συμφοιτητές μας να δουλεύουν καθημερινά είτε σε ιδιαίτερα είτε σερβιτόροι είτε σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά μπορεί να τους προσφέρει κάποια  επιπλέον χρήματα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μια τέτοια αύξηση λοιπόν των φοιτητών που παράλληλα με τις σπουδές τους  εργάζονται σε συνδυασμό με συνθήκες εργασίας που αυτοί αντιμετωπίζουν χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Εργασιακές συνθήκες που παρά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν περισσότερο κοινωνικό μεσαίωνα. Συνθήκες απλήρωτης και μαύρης εργασίας με το κατώτατο μισθό να παραμένει λιγότερος από 500 ευρώ, με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας να έχουν σχεδόν παντού αντικατασταθεί από ατομικές συμβάσεις με τον εκάστοτε εργοδότη. Σε μια τέτοια κατάσταση κοινωνικού κανιβαλισμού εμείς αναγνωρίζουμε ότι καμία νίκη και καμία παραχώρηση δε μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο από τους αγώνες επιβολής του φοιτητικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Παίρνοντας θάρρος από τις μάχες που δόθηκαν σε Migato και Γκαζοχώρι προχωράμε μπροστά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που εργάζονται να έρθουν στη Γ.Σ. τη Τετάρτη 11/3 και να συμβάλλουν καθώς και να συμμετέχουν στη δημιουργία επιτροπής εργαζομένων φοιτητών του συλλόγου μας. Μια τέτοια επιτροπή θα έχει στόχο την ενίσχυση της κουβέντας εντός της γενικής συνέλευσης όσον αφορά τέτοια θέματα και θα βοηθήσει στη πραγματική ανασυγκρότηση του φοιτητικού μας συλλόγου στη βάση των αναγκών της πληττόμενης πλειοψηφίας των φοιτητών. Ο φοιτητικός σύλλογος θα προστατεύει τα μέλη του από την εργοδοτική τρομοκρατία ειδικά στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σωματείο. Θα είναι αυτός που θα πηγαίνει με όρους επιβολής να κερδίσει πράγματα για τους φοιτητές του, τόσο εντός σχολών (κατάργηση απουσιών, ευέλικτες εξεταστικές, φοιτητικό επίδομα κλπ) όσο και εκτός (επιβολή της επαναπρόσληψης όσων συναδέλφων απολύονται, επιβολή αυξημένου φοιτητικού μισθού, ένσημα, ασφάλιση, σύμβαση κλπ). Θα είναι αυτός που θα προτάσσει τον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα εδώ και τώρα με τα εργατικά συμφέροντα μπροστά. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι ανάγκες μας και οι ανάγκες μας δεν ισοσκελίζονται με τα κέρδη τους.