Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ..

Tην ίδια στιγμή που ο Παπανδρέου επέστρεφε σαν ‘ νικητής’, όπως λέγανε τα αστικά Μέσα, από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ το μέλλον του ελληνικού λαού υποθηκευόταν για ολόκληρες γενιές. Γιατί επί της ουσίας αυτό επιτεύχθηκε με την επιμήκυνση αποπληρωμής του ληστρικού χρέους. Επιμήκυνση αποπληρωμής σημαίνει επιμήκυνση του χρόνου που εργαζόμενοι και νεολαία θα χτυπιούνται από τα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να μετακυλήσει το κόστος της κρίσης το κεφάλαιο, στις πλάτες τους. Σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς, περισσότερες απολύσεις, νέες αυξήσεις στα βασικά αγαθά, περεταίρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, φτώχεια και ανέχεια. Αυτό κάνουν τα μέτρα του Μνημονίου 4,αυτό έρχεται να κάνει και η Τρόικα στις 15 Απρίλη που έρχεται στην Αθήνα φέρνοντας νέο πακέτο μέτρων.

Αλλά τα μέτρα δεν μένουν μόνο στο επίπεδο της εργασίας και της οικονομίας. Για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση, με όφελος ,πρέπει να αλλάξει συνολικά όλους τους τομείς αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης.
Από τον τομέα της υγείας οπού στο μέλλον θα αποτελεί μία πολυτέλεια για λίγους, καθώς οδεύει προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της , μέχρι την παιδεία οπού τα νομοσχέδια Διαμαντοπούλου για δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχονται να αλλάξουν για πάντα το χαρακτήρα της παιδείας όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση για τις δομικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στην εκπαίδευση με σκοπό την απόσπαση άμεσου και έμμεσου κέρδους από αυτή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σχολεία κλείνουν και συγχωνεύονται ενώ managers διαχειρίζονται τα κονδύλια, εκπαιδευτικά ιδρύματα εργαζόμενοι και σπουδαστές, όπως αυτοί του ΤΕΙ Πειραιά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, αφού η κυβέρνηση σταματά τη χρηματοδότηση εξωθώντας τα να αναζητήσουν χρηματοδότηση από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Εκεί στοχεύει και το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έρχεται να αλλάξει ριζικά το πανεπιστήμιο μετατρέποντας σε ένα πεδίο άμεσης κερδοφορίας και επενδύσεων για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις, αλλά και έμμεσης αφού θα διαμορφώνει ένα νέο μοντέλο εργαζομένου με τα χαρακτηριστικά και τη γνωστική κατάρτιση που απαιτεί το κεφάλαιο, πειθήνιου, φθηνού ,ευέλικτου και αναλώσιμου.

Τώρα είναι η ώρα που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει μπροστά! Μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές του διαδικασίες να καταδικάσει ξεκάθαρα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ΕΕ και την πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας. Με ενιαίο και πανελλαδικό χαρακτήρα και μέσα από όλες του τις διαδικασίες του ξεκινώντας από τον πυρήνα του, τις γενικές συνελεύσεις ,μέχρι και τις φοιτητικές εκλογές. Με ανατρεπτικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο που θα δώσει το σύνθημα της νίκης και της ανατροπής στην υπόλοιπη κοινωνία.

Σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους του λαϊκού κινήματος στην ιστορία, τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά πρέπει να πάρουν κεφάλι και να μπει το στίγμα της ανατροπής. Στις 15 Απρίλη τη μέρα που η Τρόικα φέρνει νέα μέτρα θηλιά στον ελληνικό λαό. Δυο βδομάδες αργότερα στην απεργία της εργατικής πρωτομαγιάς οπού είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα της δυνατότητας του λαού να καταφέρνει νίκες όταν παλεύει συλλογικά και με αυταπάρνηση. Και τέλος στις 4 και 5 Μάη ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 5ης Μάη του 2010. Μιας απεργίας που συκοφαντήθηκε και έγινε αντικείμενο προβοκάτσιας όσο καμία άλλη, αλλά κατάφερε να δείξει το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που από τότε μέχρι σήμερα έχουν κατέβει πολλές φορές στο δρόμο. Και θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν μέχρι να ανατραπεί η σύγχρονη χούντα Κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και το σύστημα που τους θέλει να ορίζουν τις ζωές μας…

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/4 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΑΜΦ. ΙΠΠΑΡΧΟΣ