Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Με τους συλλογικους αγωνες θα τους συντριψουμε!!

Ένα χρόνο μετά την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ τα σαρωτικά μέτρα λιτότητας μέσω της εφαρμογής των αλλεπάλληλων μνημονίων καταστρέφουν ολοένα και περισσότερα κεκτημένα και δικαιώματα, ρημάζοντας την εργατική τάξη. Οι απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δίνουν και παίρνουν, οι μισθοί ολοένα και μειώνονται, τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, νοσοκομεία συρρικνώνονται ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, χαρίζει αμέτρητα δις ευρώ στις τράπεζες προκειμένου να σώσει το κεφάλαιο, ληστεύοντας το λαό με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ταυτόχρονα τα αστικά ΜΜΕ, ως άριστα όργανα της κυβέρνησης, σπέρνουν το τελευταίο διάστημα κλίμα τρομοκρατίας, επιβάλλοντας στην συνείδηση των εργαζομένων την ανάγκη να κάνουν θυσίες για να σωθεί η χώρα. Τα σενάρια για αναδιάρθρωση και επιμήκυνση του χρέους αποτελούν καθημερινή κουβέντα στις αστικές φυλλάδες και τα αστικά ΜΜΕ την ώρα που η χρεωκοπία του έθνους των εργαζομένων είναι ήδη πραγματικότητα.

Τέρμα πια στις αυταπάτες! Αδιέξοδη είναι η πολιτική τους!

Η αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος συνιστά ακόμα μία απόδειξη για τον καταστροφικό χαρακτήρα της πολιτικής τους,
καθώς το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της προήλθε από τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό αποτελεί μία ακόμα αφορμή για την κυβέρνηση να προβάλει ως επιτακτική ανάγκη την επιβολή  ενός ακόμη αντεργατικού πακέτου μέτρων στο πλαίσιο της «Συμφωνίας για το ευρώ» και του εφιαλτικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος  για την εξοικονόμηση 23 δις ευρώ. Είναι ολοφάνερο ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλιμακώσει την υλοποίηση των στόχων του μνημονίου, τρομοκρατώντας το λαό υπό την απειλή της πτώχευσης. Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται σε βάρος των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες δουλείας, αν και εφόσον βρουν δουλειά, αφού η ανεργία καλπάζει στο 15% και ιδιαίτερα για τους νέους που το ποσοστό φτάνει το 30%. Πρέπει πλέον όλοι να κατανοήσουμε ότι όσα μέτρα και αν εφαρμοστούν η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από τη κρίση, καθώς η κρίση αυτή είναι  παγκόσμια και δομική, οφείλεται δηλαδή στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων  αποσκοπεί στην επιβίωση του καπιταλισμού και στην  περαιτέρω ενίσχυση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Στην προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης, ο καπιταλισμός ως σύστημα εκμετάλλευσης και  αλλοτρίωσης  τσακίζει κάθε εργατικό κεκτημένο, οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι το σύστημα των πολέμων, των οικολογικών καταστροφών, της αποξένωσης και της εμπορευματοποίησης κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.

Μόνη διέξοδος οι αγώνες μας!!!

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή. Το λαϊκό κίνημα έχει δώσει μάχες όλο αυτό το διάστημα που η χώρα μας έχει ενταχθεί, ή ορθότερα υποταχθεί στο ΔΝΤ.  Είναι σαφές πως αυτές οι μάχες πρέπει να πάρουν διαστάσεις μαζικού, πολιτικού ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας,  που θα βγάζει στο προσκήνιο τις απαιτήσεις και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αγώνες που δεν θα εγκλωβίζονται μέσα στα στενά όρια της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά θα αναπνέουν και θα οργανώνονται μέσα από ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα που θα έχει στο επίκεντρό του τις ανάγκες των εργαζομένων. Η πάλη ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση, αλλά και συνολικά στην πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την ανατροπή τους. Μετά την φετινή πρωτομαγιά που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια σε αυτήν την πολιτική το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι στην πανεργατική απεργία στις 11 Μάη. Απεργία σταθμό, όπου είναι επιτακτική ανάγκη  εργαζόμενοι και νεολαία να παλέψουν για να μην περάσει το αντεργατικό Σύμφωνο για το ευρώ και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λεηλασίας , για να διαγραφεί το χρέος, για να καταργηθεί το μνημόνιο και όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι που θεσπίστηκαν στο όνομα του, να ανατραπεί από το μαζικό λαϊκό κίνημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνηση του κοινωνικού πολέμου σε βάρος των εργαζομένων.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
ΤΡΙΤΗ 10/5 ΣΤΙΣ 12:00 
ΣΤΟ ΑΜΦ. ΙΠΠΑΡΧΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ