Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011


ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ!

Η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας συνεχίζεται αδιάκοπα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους της τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θέλουν να διαλύσουν και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, να φιμώσουν κάθε φωνή λαϊκής αγανάκτησης και ανυπακοής, να βυθίσουν τις ζωές στην εξαθλίωση.
Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους περνώντας πάνω από το πτώμα μας και με πρόσχημα την κρίση και τη χρεοκοπία βρίσκουν την ευκαιρία να επιβάλλουν τα σχέδιά τους: να βγάλουν ακόμα περισσότερο κέρδος από μας με ακόμα λιγότερο κόστος για αυτούς. Τώρα κορυφώνουν την επίθεση: θέλουν να διαλύσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, να απολύσουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο, να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, να επιβάλλουν μισθούς Κίνας.

Μας έχουν ήδη χρεοκοπήσει!

Ο λαός όμως δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Το τελευταίο ειδικά διάστημα έχουν ξεσπάσει πολύμορφοι αγώνες σε πολλούς εργατικούς κλάδους. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση των μεταφορών. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πραγματοποιούν διαρκώς καταλήψεις στα Υπουργεία. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές συζητούν για απεργίες διαρκείας. Και μπροστά στο μαχητικό αγώνα είναι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ που έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες σε καταλήψεις δημαρχείων και χωματερών και επαναλαμβανόμενες απεργίες, έχοντας κερδίσει το λαό στο πλάι τους, που δεν μασάει πλέον την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ. Αντίθετα, οργανωμένος μέσα από σωματεία και λαϊκές συνελεύσεις, ο λαός έχει ήδη στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν της χρωστάμε και δεν πρόκειται να πληρώσουμε κανένα χαράτσι.

Οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, κόντρα στην υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που βάζει τυπικά απεργίες-πιστολιές, και απαιτούν αγώνα διαρκείας. Πολλοί κλάδοι έχουν ήδη εξαγγείλει απεργίες και κινητοποιήσεις από το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κλίμα που μας προετοιμάζει δυναμικά για την 48η Απεργία στις 19 και 20 του Οκτώβρη, απεργία που βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία και αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες των τελευταίων 2 χρόνων.

Όσο η κυβέρνηση και η τρόικα μας εκβιάζουν για χρεοκοπία, όσο το κράτος στέλνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους για να βγάλει παράνομες τις απεργίες τους, όσο υπουργοί απειλούν τους εργαζόμενους των ΟΤΑ για απολύσεις και οι δήμοι προσλαμβάνουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια μαζί με την αστυνομία, όσο οι μεγαλοδημοσιογράφοι σπέρνουν το φόβο και την κατάθλιψη, άλλο τόσο μεγαλώνει η οργή μας ενάντια στην απροκάλυπτη επίθεσή τους.

Γιατί και εμείς οι φοιτητές δεν είμαστε απλά ένα κομμάτι της κοινωνίας που δείχνει απλώς αλληλεγγύη στους εργατικούς αγώνες. Είμαστε κομμάτι της νεολαίας, που βλέπουμε τους γονείς μας να απολύονται, τους φίλους μας να μένουν άνεργοι, το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε επιχείρηση με το νέο νόμο. Και ως μελλοντικοί εργαζόμενοι βλέπουμε να μας προορίζουν για σκλάβους του 21ου αιώνα, αν σε αυτό τον πόλεμο βγούμε ηττημένοι.

Γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σήμερα παρά ποτέ. Η πληττόμενη πλειοψηφία αυτού του κόσμου είναι σε πόλεμο με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το σάπιο πολιτικό σύστημα που τις στηρίζει..

Και εμείς δίνουμε τη μάχη της γενιάς μας...Το Σεπτέμβρη το φοιτητικό κίνημα, με τις μαζικές καταλήψεις, έδειξε το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ και τους νόμους τους. Έναν αδιάκοπο αγώνα, με μαζικές διαδικασίες και δυναμικές μορφές, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αγώνα όλου του λαού. Τον αγώνα για μια άλλη ζωή, για μια άλλη κοινωνία!
Ή τώρα ή ποτέ!

Δεν πάει άλλο! Δεν υποχωρούμε! Τους ανατρέπουμε!

Όλοι στη γενική 48η απεργία μαζί με τον 
Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων!

Γεμίζουμε τις πλατείες!δεν φεύγουμε από τους δρόμους αν δε φύγουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ!